Булгаргаз" подготвя ново писмо до „Кремиковци", в което да ги предупреди за евентуално прекъсване на газа, ако до утре вечер няма сделка с бразилския инвеститор CSN за комбината.

Това съобщи изпълнителният директор на газовата компания Димитър Гогов, цитиран от БНР. 

До утре вечер би трябвало в „Кремиковци" да има яснота ще има ли договор за работа с бразилската CSN или не. Ние сме подготвили писмо до комбината, в което изразяваме нашата надежда, че това ще се случи, обяснява Гогов.

Припомняме, по-рано днес третата по големина бразилска металургична компания CSN заяви, че няма намерение да придобива никакви активи на предприятия, както в Бразилия, така и извън нея. Това съобщи сайтът metaltorg.ru.

CSN - все още надежда за "Кремиковци".
                              Още...

Изданието цитира финансовия директор на дружеството Отавио Лассано, който заявява че компанията няма планове за бъдещи инвестиции, като в това число влиза и сделка за българския металургичен комбинат „Кремиковци".

Нямаме информация, че бразилският кандидат CSN се е оттеглил от преговорите за инвестиция в „Кремиковци". Това заяви за news.bg председателят на синдикат "Металурзи" в предприятието Людмил Павлов.

Той беше категоричен, че подобна информация не само, че не му е известна, дори напротив. В момента се водят активни преговори с бразилците, подчерта той.

В края на февруари украинската компания „Смарт Холдинг" също се оттегли от преговорите за придобиване на обявения в несъстоятелност завод. Причината бе липсата на достатъчно подкрепа от страна на кредиторите на завода.

В края на март стана ясно, че дори и за комбината да бъде намерен инвеститор, прогнозите са, че над 2 000 работници ще останат без работа. Междувременно техните протести продължиха и днес.

Миналата седмица представителите на работниците се срещнаха с министър Петър Димитров. След разговорите с министъра Васил Яначков от синдикат „Металици" към комбината заяви, че при евентуално спиране на доставки на газ за комбината има евентуална опасност от експлозия.