Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими, съобщиха за Агенция „Фокус" от Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ). Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, както и на автомагистралите „Тракия", „Хемус", „Марица" и „Люлин".
Затворени са проходите Твърдица - Елена и Етрополе - Златица, както и Дюлински за товарни автомобили.

Опасност от падащи камъни има в Искърското и Кресненското дефиле, по пътя София - Самоков, Симитли - Гоце Делчев, Пещера - Батак, Юндола - Белово, Асеновград - Смолян, Велико Търново - Дряново, Габрово - Шипка, в Прохода на Републиката и Троян - Кърнаре.

За ремонтни дейности е затворена аварийната лента между 16-ти и 18-ти км на автомагистрала „Хемус" в посока от София за Ботевград, а поради аварийно състояние на пътен подлез при 379 километър в посока София - Варна - движението по магистралата се извършва в изпреварващата лента.

Движението между тунелите Витиня и Топли дол в посока Ботевград - София се извършва в аварийната лента, поради ремонтни дейности.

В сила са следните ограничения - забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан и по пътя Костенец - Самоков, над 15 тона по пътя Черноочене - Кърджали и над 20 тона - през Айтоски проход.