Енергетици от Варна излязоха на протест срещу "Енерго-про мрежи" АД и "Енерго-про продажби". Работниците се обявиха в защита на обществения интерес в Североизточна България под мотото "Без ток не можем всички".

Основният проблем на служителите на комапнията е, че нямат документи, че са на работа там, информира БГНЕС.

Работниците в "Енерго-про" се оплакаха още, че социалните разходи са намалени, има липса на инструменти и много отдавна не са взимани нови, а по-старите работници нямат подписани индивидуални договори, че работят в тази фирма.

При предишното ръководство за всяка промяна на заплата имахме договор, твърдят енергетиците.

"Призоваваме всички граждани и цялата общественост да вземат отношение и изразят солидарност, съпричастност, подкрепа и активна гражданска позиция към перспективата цяла Североизточна България да посрещне идващата зима в студ, мрак и постоянни аварии и да подкрепят исканията ни за преустановяване на незаконните и антисиндикални действия, свързани с уволнения, масови съкращения и цялостна промяна на политиката на дружествата в енергетиката", заявяват в призива си за протест енергетиците.

Тази вечер служителите на "Енерго-про мрежи" АД и "Енерго-про продажби" отново ще излязат на протест във Варна, този път пред сградата на общината.