Кметът на Бургас Димитър Николов изпрати съболезнователно писмо на жителите на Краснодарския край. Припомняме, заради обилните валежи в региона река Кубан преля.

Вследствие на наводнението, силно пострада курортната зона Геленджик, където за денонощие се изля количеството дъжд, характерно за едно петмесечие. Пострадаха повече от 171 души, а днес в Русия е обявен ден на траур.

Писмото на бургаския кмет е адресирано до губернатора на Краснодарска област Александър Ткачов, кмета на град Краснодар Владимир Евланов и посланика на Руската федерация у нас Н. Пр. Юрий Исаков, съобщава burgasinfo.

В него пише следното:

Скъпи приятели краснодарци,

В този труден момент аз и всички мои съграждани ви желаем здраве и сила. Защото приятелството се проверява и доказва в лоши времена!

Едно от най-старите побратимства на Бургас е с рускиятП град Краснодар. Хиляди българи живеят в Краснодарска област, където са срещнали топъл прием, създали са домове и семейства.

Следим чрез медиите какво се случва при вас и тъжим за загиналите в огромното наводнение.

Вярвам, че най-лошото отшумя и бедствието, което ви сполетя, е вече овладяно. Руският народ е доказал своята воля и сила. Сигурен съм, че бързо ще възстановитe разрушеното и ще затвърдите славата на краснодарската земя като един от най-красивите, плодородни и проспериращи райони на Руската федерация.

А пред паметта на загиналите - дълбок поклон!