Прокуратурата в Пловдив е предотвратила поръчков опит за заливане на жена с киселина.

Поръчителят е 38-годишният Веселин Симеонов от Пазарджик - шеф на клиентски център на ЕВН-Пазарджик.

Това съобщи говорителят на прокуратурата Даниела Начева, цитирана от Радио Пловдив.

Симеонов се обърнал към детективско бюро "Шанс" като поръчал на работещите там Петър Петров и Димитър Славчев да проследят жената, с която е имал връзка. След като детективите установили, че жената има контакти с друг мъж, Симеонов поискал от тях да залеят жената с киселина като предложил за това 1 500 лева.

Мотивите му били, че е инвестирал в нея много пари и продължава да го прави. След неколкократен отказ от страна на детективите, те решили да приемат формално поръчката, за да предотвратят ангажирането на други лица, които да извършват престъплението.

Петров и Славчев поискали сумата от 1 500 лева да им бъде преведена по банков път и поканили Симеонов на разговор в детективското бюро, където направили запис на неговата поръчка.

Там той повторил всичко казано и заръчал да бъдат отнети всички вещи - банкови карти сим карти, които свързват жертвата с него, като пожелал въпросното посегателство да бъде прикрито с грабеж.

Всичките факти по опита били изнесени от детективите Петров и Славчев, когато те са задържани в полицията за отвличане на гръцки граждани.
По време на разпита двамата са заявили, че са имали намерения да подадат сигнал в полицията за опит за заливане с киселина.

В момента Окръжният съд в Пловдив гледа мярката за неотклонение на 38-годишния Симеонов. Той е женен и това не е първият случай, в който е търсил детективите за проследяване на негови любовници.

Двамата детективи са криминално проявени, единият от тях бивш полицейски служител.