Взривно устройство избухна в близост до кортежа на иранския президент Махмуд  Ахмадинедждад. След като първоначално беше съобщено, че държавният глава е оцелял след атентат, пресслужбата на държавния глава категорично отрече появилата се информация в консервативния интернет сайт khabaroline.ir.

Според нея самоделно взривно устройство е избухнало тази сутрин близо до автомобилен кортеж, с който пътувал президентът. Инцидентът е станал малко преди планираното участие на Ахмадинеджад в митинг.

БиБиСи също съобщи за експлозията до президентския конвой, като информира, че тя е избухнала до автомобил, с който са пътували журналисти, отразяващи визитата на президентав Хамадан. Взривена е била граната, а предполагаемият нападател е задържан.

Според официалните власти, наистина е имало малка експлозия, но тя е била провокирана от фойерверка.

Сигурно е едно - президентът не е пострадал и е произнесъл речта си, излъчвана на живо по иранската телевизия.

За момента не се съобщаваза загинали във взрива. Ройтерс информира, че са ранени няколко души.

Държавният глава на Иран произнася речта си в западната иранска провинция Хамадан. ИРНА посочва, че там той е бил посрещнат от местния духовен лидер Карам-Реза Пирией. Посещението в района е част от обичайните обиколки на Ахмадинеджад, които той започна при встъпването си в длъжност като президент на страната.

Целта на визитите му в различни райони на страната е да се срещне с хората и да изслуша проблемите им на място, отбелязва агенцията.