Около петнайсетина души, вложители в КТБ, и днес се събраха на протест пред БНБ с искане за намиране на бърз изход от ситуацията със злополучната банка.
Стана ясно обаче, че за провеждане на днешното им протестно мероприятие не е изискано разрешение от общината.

Помежду си недоволните коментираха, че всеки ден ще се събират, докато не получат достъп до парите си, блокирани в КТБ.

Междувременно при тях дойде и лидерът на „Другата България" Божидар Томалевски, който бе сред най-активните на вчерашния първи протест, събрал над 150 души.
Той коментира писмото, което вчера директорът на БНБ Иван Искров и финансовият министър Румен Порожанов изпратиха до Джонатан Фол, генерален директор на дирекция „Вътрешен пазар и услуги" в Европейската комисия. По думите на Томалевски това е все пак някакъв знак, че по казуса се работи.

Припомняме, писмото обяснява на Фол, че Депозитите в поставената под специален надзор Корпоративна търговска банка няма как да бъдат изплатени преди отнемането на лиценза й, което ще се случи най-рано през месец октомври.

Стана ясно, че днес Томалевски се е срещнал и с председателя на Българския Лекарски Съюз Цветан Райчинов, и че съсловната организация ще се присъедини към жалбата, която вложителите в КТБ възнамеряват да внесат до ЕК.
С нея те ще поискат незабавни мерки и решение на Комисията по казуса „КТБ".

Освен БЛС, още около 150 души към момента са се присъединили към колективната жалба.

На 19 август вложителите планират нов, по-голям протест, който ще организират през Фейсбук.