На гейм изложението E3 2010 през лятото от Nintendo представиха джобната конзола 3DS, която разполага с уникален триизмерен дисплей, за гледането на който не са необходими специални очила. Производителите на екрана от Sharp обявиха, че той ще се ползва и в два нови смартфона на компанията.

Kaldata.com съобщава, че устройствата ще се разпространяват под марката Galapagos. Смартфоните Galapagos 003SH и 005SH се различават един от друг по формата и характеристиките: първият апарат се явява сензорен моноблок, а вторият е хоризонтален слайдер с QWERTY клавиатура.

Фотографските им възможности също ще са различни. 003SH има камера с по-голяма резолюция - 9,6 мегапиксела, докато при другия е 8 Mpx. И двата телефона са оборудвани с 3.8-инчови сензорни дисплеи (резолюция 800х480 пиксела).

В основата на устройствата лежи чипсет Qualcomm с 1 GHz процесор Snapdragon. Работят под управлението на Android 2.2 и от Sharp обещават да доставят смартфоните заедно с 3D мултимедия, сред която са игрите от Capcom - Mega Man, Resident Evil и Ghosts 'n Goblins.