Продължавам да питам, кой ще се извини на българските граждани за фалшифицираните подписки
                  Станишев

Премиерът Сергей Станишев покани журналисти в двора на Министерски съвет, където е урната със заповедите за уволнение на правителството.

Ще потърся нотариус, с който тя да бъде разпечатана", каза Станишев.

По-рано днес опозиционни представители дадоха пресконференция пред министерски съвет - там, откъдето вчера е бирл взета урната с папките.
За тях това е кражба и те са уведомили полицията.

Премиерът обаче припомни думите на Петър Москов за подписите в урната, казани миналата седмица, когато на Станишев символично бе връчена една от папките: „Направете, каквото смятате за добре".

На базата на това вчера тази урна е прибрана, обясни Станишев и покани журналистите да я видят непокътната в двора на МС.

„Всичко трябва да е открито пред българските граждани", каза Станишев и постави въпроса кой ще носи политическа отговорност за тази открита фалшификация, каквато, според него, е подписката за уволнение на правителството.

„Продължавам да питам, кой ще се извини на българските граждани за фалшифицираните подписки", подчерта Станишев.

С това поведение българската опозиция се отнася неуважително дори към хората, които са се подписали в подписката, коментира Станишев и постави въпроса:
„Какво могат да очакват българските граждани от политици, които съзнателно лъжат?"

Ето виждате - нищо не е разпечатвано", каза Станишев след като заведе журналистите при урната.
Пред урната, която наистина изглежда непокътната, Станишев каза, че уважава подписите и мнението на българските граждани и обясни, че затова е прибрана под покрив, да не я вали дъжд.

Урната се намира в гаража на МС под навес и единственото нещо, което й липсва е найлона, с който първоначално е била покрита, казаха от правителствената информационна служба.

Станишев потвърди, че в присъствието на нотариус и медиите тя ще бъде разпечатана, за което ще бъдат поканени.
Той препоръча на журналистите да направят проучвания на базата на подписката.

Не знам дали да се дава на прокуратурата, след като опозицията смята това за политическа репресия, каза Станишев.
Според него прокурорите имат достатъчно работа да гонят престъпниците и препоръча с проверката на подписите да се заемат журналистите.