Австриецът Йозеф Фритцел, който държа затворена в подземие дъщеря си близо 24 години, може да бъде обвинен, че е държал хора като роби, съобщават прокурор по делото.

Обвинението, че е държал хора като роби, може да му донесе присъда от 20 години зад решетките. Държавните прокурори от Св. Поелтън все още обмислят дали да повдигнат и такова обвинение срещу него, съобщава техен говорител, цитиран от Би Би Си.

Фритцел вече е обвинен за това, че е баща на 7-те деца на дъщеря си Елизабет, която сега е на 42 години.

Жертвите на Фритцел все още се подлагат на лечение в психиатрична клиника.

Говорителят на прокурорите информира, че все още никой не е обвиняван, че е "държал роби" по австрийския закон.

Официалните обвинения срещу Фритцел би трябвало да са готови до края на септември, така че австриецът да бъде изправен пред съда до края на тази година, съобщават още запознати с делото.

Йозеф Фритцел все още е в затвора Св. Поелтън на около 80 км. западно от столицата Виена, където ще бъде държан до приключване на делото.

Припомняме, 19-годишната Кърстин беше приета в критично състояние и изпадна в кома. Тя е най-голямото от децата на 73-годишния Йозеф Фтитцел.

Именно нейното настаняване в болница доведе до разплитането на потреслата не само Австрия, а и целия свят история с държаните в плен от Фритцел.