Незаконно е да се извадят изборните секции от циганските махали, защото те се определят по местоживеене. Това заяви в интервю за БиТиВи лидерът на „Евророма" Красимир Кънчев относно искането на ВМРО изборните секции да бъдат извадени от гетата. Според Кънчев ако това се случи, има риск до урните да отидат само хората, на които е платено да упражнят правото си на глас.

Според него случаят с битите журналисти в Самоков не бива да се разглежда като обикновен инцидент в никакъв случай, а като дълга поредица, която е вследствие от политиката на ДПС по отношение на циганските махали. Плодът от тяхната политика в крайна сметка е чувството на безнаказаност у някои хора, категоричен е Кънчев.

Той подчерта, че категорично не може да приеме опита на лидера на ДПС Лютви Местан да прехвърли отговорността към Сали (бел. ред. Александър Методиев - Бат' Сали), че той бил виновен като е предложил за общинар побойника Трайчо Василев - Пиже.

Цветелин Кънчев заяви, че Местан е бил на гости на Пиже на Боровец. На Василица партийният лидер и други хора от партията са били на гости на Бат'Сали. Пиже също е бил там. „Господин Местан изобщо не трябва да се прави, че не познава Пиже. Г-н Местан много добре познава Пиже и много добре знае, че той е бил втори в листата. Не е честно това, което прави - да прехвърля цялата отговорност на Сали", категоричен е лидерът на „Евророма". Подреждането на Пиже в листата било съгласувано с централата на ДПС.

Политиката на ДПС е да изстисква някои цигански лидери като лимон и ги захвърля. После всички последствия остават за отношенията между цигани и българи по места, смята Кънчев. Анализът на „Евророма" показвал, че там, където цигани са гласували за ДПС, после възникват напрежения между цигани и българи. И Гърмен е една много показателна точка от нашата страна, обобщи той.

МВР не взимало необходимите мерки, за да се спре купуването на гласове. Имало много голяма разлика в циганския вот на евроизбори 2014 г. и парламентарните избори същата година. Спадът на вторите бил много голям. Това се дължало на най-успешния вътрешен министър на всички временни правителства - Йордан Бакалов. Той си бил свършил работата перфектно, похвали го лидерът на „Евророма". Той заключи, че когато ДПС нямали вътрешен министър под ръка, не печелели избори в циганските махали.

Кънчев призна, че от своята ловна дружинка в Златица научавал повече мъдрости, отколкото в парламента.