При безпрецедентни мерки за сигурност в местността "Демир баба теке" край Исперих започна митинг-събор в памет на жертвите на т. нар. Възродителен процес.

Кметът на Исперих Адил Решидов обяви, че на празника ще бъдат посрещнати всякакви хора, стига да не нарушават толерантността и да не използват събитието за политически провокации, информира БНР.

Доган видя в Атака заплаха за националната сигурност
                               Още...

Преди началото на събора полицията осуети опит за саморазправа между симпатизанти на ДПС и отцепилия се от движението депутат Корман Исмаилов и Касим Дал. Мястото около официалната трибуна е оградено и се влиза само с пропуск.

От частната охрана на събора са ударили мъж от село Смирненски, който е с наранявания по лицето. Корман Исмаилов поясни, че той пострадалият е разпознал един от нападателите и ще си извади медицинско свидетелство.

В началото на събора отцепилите се от движението издигнаха плакати с надписи „Вън доносниците на ДС от ДПС."

На събора присъстват лидерът на ДПС Ахмед Доган, депутати на движението, кметове и гости. Тази година съборът на "Демир баба теке" се организира под мотото "С ДПС - достойни граждани на Европейския съюз".

На сцената под вековните дърветата в свещената местност след политическите речи ще излязат местни фолклорни състави, както и певци и танцьори от Истанбул и Бурса.

Припомняме, на 19 май симпатизанти на ДПС и на отцепилия се от движението Касим Дал влязоха в открит сблъсък в центъра на Джебел по време на възпоменателния митинг за 22-та годишнина от протестите на българските турци срещу Възродителния процес и управлението на Тодор Живков.