Главният прокурор Сотир  Цацаров проведе  работно  съвещание в Районна прокуратура  Оряхово  по повод  досъдебното разследване за причините за наводнението в  Мизия.

Беше проведена и среща с общинското ръководство на Мизия. Пред  журналисти Сотир Цацаров заяви, че се води разследване  по правилата на Наказателно процесуалния кодекс, работата по което е изключително голяма,  като колегите от РП - Оряхово са извършили вече 39 огледа на язовири, като предстоят и още такива.

Главният прокурор заяви: "Присъствието ни в Община Мизия се обяснява с фактора за функцията на прокуратурата по надзор на законност. Прокуратурата ще осъществи надзор по това как държавните органи и органите на изпълнителната власт изпълняват своите задължения в конкретния момент. Втората цел е свързана с възможността по някакъв начин, спазвайки своите правомощия, прокуратурата да засили диалога, за да се засили помощта, която трябва да бъде оказана на общината в този момент".

Главният прокурор заяви, че е съпричастен към бедстващото население в района като уточни, че в момента в Мизия 120 жилища са негодни за обитаване, 300 души живеят без покрив, а 550 души трябва да се изхранват всеки ден.Той посочи, че е провел среща с председателя на БЧК Христо Григоров, който е заявил, че организацията ще продължи да  подпомага изхранването на населението. Според главния прокурор,  даренията, които се събират за Мизия, трябва да постъпват чрез БЧК.