С кръгла маса "1200 години от управлението на кан Крум" Националният военноисторически музей отбеляза годишнината от смъртта на българския владетел.

Интерес сред участниците в проявата предизвика докладът „Крумовият дворец в Плиска - дворец голям като град. Тайните тунели на кан Крум - спасителни изходи при обсада" на гл. ас. д-р Андрей Аладжов от Националния археологически институт с музей при БАН (НАИМ - БАН) и „Кан Крумовото време и паметниците на дървената архитектура в Плиска" на гл. ас. д-р Янко Димитров от филиал НАИМ - БАН в Шумен.

С интересни и любопитни моменти за живота на кан Крум, както и с популярни клишета за неговото управление, проф. д.и.н. Лиляна Симеонова от Института по Балканистика с Център по Тракология, БАН доразви темата на кръглата маса. Дискусията предизвика вниманието както на историци и музейни работници, така и на студенти, ученици и граждани.

Инициативата е организирана от Националния военноисторически музей и Националния археологически институт с музей при БАН, и е част от националната програма за отбелязване на  годишнината от смъртта на кан Крум.