Твърденията, че руски военни части се сражават в Източна Украйна са „предположения", заяви руският външен министър Сергей Лавров, съобщи „Ройтерс".

„Чуваме различни предположения, не за първи път, но нито веднъж не ни бяха представени конкретни факти", заяви Лавров по време на пресконференция пред медиите.

Припомняме, вчера президентът на Украйна Петро Порошенко съобщи за присъствие на руски войски на територията на Украйна, като по-късно НАТО обяви за наличието на сателитни снимки, потвърждаващи твърдението му.

Подобни обвинения срещу Руската федерация са свързани с успешните контранападения на опълченците, каза още Лавров, цитиран от "Новости".

Междувременно, Алексей Мозговой, командир на едно от подразделенията на армията на самопровъзгласилата се Луганска народна република, заяви на пресконференция в Ялта, че руски войски на територията на Новорусия няма и никога не е имало, съобщава ИТАР-ТАСС.

„Всичко, написано в пресата от представители на т.нар. украинска власт, е голям цирк. За нас воюват доброволци. Народът се опитва да ни помогне, да даде дела си в борбата с олигархията и подкупните чиновници", посочва още Мозговой.