За първи път вървим в правилната посока, заяви премиерът Бойко Борисов, помолен да коментира дали страната ни с отказа си да реализира българо-руските енергийни проекти не прави завой към Вашингтон.

Той присъства тържеството по случай 30-годишнината от създаването на СОБТ - отряда за борба с тероризма, или, както и известен - баретите.

Ние сме съюзническа държава и този завой сме го направили, като сме влезли в НАТО и ЕС, подчерта още Борисов.

По думите му България има прагматични, нормални и добри отношения с Русия.

Нашият път е евроатлантически. Това е ясно на всеки, категоричен е Борисов и допълни, че позицията ни е такава, каквато е изгодна на България.

Премиерът подчерта, че бургаският регион не приема реализацията на Бургас - Александруполис. Той не е изгоден, няма и пари за него, изтъкна за пореден път Борисов и допълни, че за АЕЦ „Белене" пари също няма.

Според него ако се инвестира в строителството на атомната ни централа не е ясно кога тази инвестиция ще получи възвращаемост. „В противен случай какво излиза - българите сме будали, които трябва да си дават парите за нещо, което не знаем какво е", подчерта Бойко Борисов.

На въпрос на news.bg как ще коментира изказването на говорителя на Оли Рен, че Брюксел няма данни предишното правителство да е сключвало необезпечени договори Борисов отговори: „Като дойде тука, ще види."