Борисов призна пред журналисти, че са се срещали с банкера Цветан Василев на 6 юни 2014 година. По думите му Василев е дошъл в къщата му в Банкя и паркирал колата в гаража.
Припомняме, две седмици по-късно, на 20 юни, КТБ поиска от БНБ да бъде поставена под особен надзор.

През живота си не съм се виждал и говорил с Цветан Василев, категоричен Местан
Още...

Коментарът на премиера дойде във връзка с интервюто, което Цветан Василев даде в Белград и в което посочи, че с Борисов са се срещали при криминални обстоятелства.

Ядосан, премиерът поясни, че месеци наред банкерът се молил да се срещнат. „Казах му не виждам тема за разговор, защото твоите башибозуци, ордите на Бареков, са всяка сутрин пред дома ми. Разболяха детето ми", поясни Борисов, който бе в Съдебната палата като свидетел по делото срещу бившия шеф на Националното разузнаване ген. Киров.

Адв. Менков:
КТБ можеше да бъде спасена с 800 млн. лева
Още...

Премиерът отново напомни как по онова време „стотици платени обкръжавали къщата му и създали стрес на детето му, заради което то било на най-силните хапчета".

Борисов обаче се закле, че впоследствие Цветан Василев му се извинил за това, което му било причинено.

Премиерът призова публично през медиите Цветан Василев да се върне. Той се ангажира да му осигури охрана. „Това, което имам като власт, ще осигуря не НСО, а ако иска жандармерия, каквато и да е охрана".
Бойко Борисов е готов лично да отиде на границата с медиите, за да чака банкера и всичко да е на 100 % прозрачно.

Самият той изтъкна, че не смее да прелети над Белград, за да не каже някой, че се е виждал с Цветан Василев.

Премиерът не коментира дали в разговора си с Василев на 6 юни банкерът му е споделил защо са се скарали с Делян Пеевски. Въпреки че все пак разкри обстоятелства около тази среща, по въпроса по отношенията между Василев и Пеевски, Борисов отказа да дава подробности с мотива, че не обича да пресъздава личните си разговори.

Борисов не пропусна да заяви, че ако ГЕРБ е била на власт, КТБ е щяла да е цяла, автомагистралите „Марица" и „Струма" щели да бъдат построени, а фондовете да работят.

„Ние не искаме да вземаме никому нищо. Искаме за парите, които фондът е дал, за парите на заем, които бюджетът е дал, да се прибере цялото имущество на КТБ, да се продаде, за да се запълнят дупките", посочи още Борисов.

Той назова основните виновници за случилото се с КТБ, като по думите му това са Орешарски и Чобанов, които „не трябвало да теглят държавните пари".

Тази банка е спасявана веднъж от Сергей Станишев и Орешарски през 2008 г., което е било правилно", призна премиерът, но сега Орешарски и Чобанов са двамата виновници за съсипването на банката, повтори той.

Попитан дали се е срещал с Пиер Луврие, собственик на LIC33, който твърди, че е придобил мажоритарния пакет в БТК и още 5 компании, свързани с Цветан Василев, Борисов поясни, че се е срещал с всякакви хора.
"Хиляди луди ми се обаждат и с тях се срещам", коментира премиерът, последно го търсила маг Светлина.

Относно отговорността на шефа на БНБ Иван Искров, Борисов напомни, че „100 пъти са го посочили и нахалството му да стои го няма никъде в света". Премиерът се надява май месец БНБ вече да има нов шеф.