Руски бомбардировачи Су-24М са унищожили голям обект на "Ислямска държава" в провинция Алепо, съобщават руските медии.

В него са били разположени множество огневи точки, минометна артилерия, както и складове с боеприпаси и други продукти, коментират от руското военно министерство.

В резултат на пряко попадение на авиобомба БЕТАБ-500 са се взривили боеприпасите, довело до разрушаване на цялото инженерно съоръжение на терористите.

Иначе руските Въздушно-космически сили са провели общо 64 полета в Сирия и са поразили 55 обекта на „Ислямска държава" през последните 24 часа, съобщават от военното министерство на Русия.

Военните увеличиха интензитета на бойните полети в Сирия и броят на обектите на „Ислямска държава" нарасна, каза генерал-майор Игор Конашенков.

Увеличаването на интензитета на бойните мисии на нашите самолети над територията на Сирия е свързано със значително нарастване на броя на наземните цели, идентифицирани чрез инструменти на въздушното и космическо разузнаване, поясни той и добави, че при въздушните удари са използвани бойни самолети Су-34, Су-24М и Су-25СМ.

По думите му руските въздушни сили в Сирия значително са редуцирали бойния потенциал на „Ислямска държава", включително тяхната мобилност и възможност за атака.

Конашенко разкри още, че при въздушни атаки са унищожени 29 тренировъчни лагера и складове за боеприпаси на „Ислямска държава" в провинция Хама. Също са ударени два командни центъра и 23 укрития.

Той разкри още, че Русия е изпратила проектодокумент на САЩ с мерки за предотвратяване на авиационни инциденти между руските ВКС и водената от американците коалиция в Сирия.

Москва чака официална позиция на Вашингтон за дата за нови консултации, поясни военният говорител. Вчера Пентагонът обяви, че ще започне нов кръг консултации между американците и руснаците следващата седмица.

Междувременно сирийският генерал Самир Сюлейман заяви, че правителствената армия е освободила малка долина от терористите, която се намира на 25 километра от Идлиб. Преди това тя е била под контрола на „Фронта ал Нусра".