Международните експерти, поканени да разследват експлозията в завод "Миджур" в Горни Лом са закъснели. Такова мнение изказа кметът на селото Илиян Михайлов пред БНР.

"Трябваше да дойдат досега", заключи той и добави, че няма очаквания за наказания, а по-скоро няма да бъде наказан никой.

Практиката така показва. Дано този път главният прокурор стигне до виновника. Хората не вярват, че това е било саботаж. Хората въобще не говорят за саботаж. По-скоро човешка грешка, съвкупност от грешки, струпване на много материал. Много мини. Очакваше се тази опасност, предизвестена беше, коментира Михайлов.

По думите му хората се питат дали заводът ще продължи да работи. Илиян Михайлов смята, че от една страна е добре да заработи при по-добър контрол и при нови условия. От друга страна, опасността за живота на хората я има.

Припомняме, че вчера главният прокурор Сотир Цацаров огласи редица нередности около дейността на "Видекс" - фирмата, собственик на завод "Миджур". Той заяви, че е твърдо решен да търси отговорност на виновните за инцидента, при който на 1 октомври, след експлозия в цеха за утилизиране на боеприпаси, загинаха 15 души.