Премиерът Бойко Борисов и лидерът на ДПС Лютви Местан заедно прерязаха лентата при откриването на новата пречиствателна станция край Момчилград, предаде БГНЕС.

На церемонията присъстваше и министърът на екологията Ивелина Василева, но присъствието й остана само протоколно, според агенцията.

В благодарствената си реч към премиера Борисов лидерът на ДПС дори призова за ръкопляскания.

"Гледам ви в очите и ви казвам следното: силата и зрелостта на един политик и на една политическа сила се изразява най-вече с това да имаш доблестта и коректността да признаеш доброто, което прави един министър-председател дори, когато не е номиниран от твоята политическа сила, дори когато се явяваш в опозиция на неговото управление.

Г-н Борисов, благодаря, че сте тук и за решението на кабинета да осигури 8 млн. лева за водоснабдяването на микрорайон Звездел. Тук се ръкопляска!", изчака аплаузите Местан.

След като срязаха лентата Местан и Борисов пиха чай, след което премиерът говори пространно пред медиите, като подчерта, че не се чувства разклатен и управлението е стабилно
Още...

Премиерът изказа своята гордост от построения обект. "Погледнете, всичко това преди е изтичало в реките, каза Борисов и посочи събраните на входа на станцията отпадъчни води. За радост и Черно море вече е чисто", добави той и съобщи, че до два месеца се очаква Акт 16 и за пречиствателната станция на Кърджали, която струва близо 70 млн. лв.

Относно нуждата от укрепване на отделни земни участъци, Борисов заяви, че 9 млн. лева за укрепване на опасното свлачище в село Сипей са прекалено много.

След официалностите край пречиствателната станция двамата са се отправили към Момчилград, където се провежда среща с общинските кметове от ДПС в Кърджалийска област.