Пет „легнали полицаи" за ограничаване на скоростта ще бъдат поставени на пътя в созополското село Крушевец, съобщава БНР. Мерките се вземат заради прегазеното миналата седмица 11-месечно бебе.

Припомняме, пиян граничар се качи на тротоара и помете бебешката количка с 11-месечната Красимира. След трагедията кметът на селото внесе в деловодството на Областното пътно управление в Бургас искане за изграждането на „легнали полицаи". С блокада на главния път Бургас - Малко Търново местните жители поискаха поставянето на въпросните ограничители на скоростта.

Изкуствените неравности за ограничаване на скоростта ще обхващат цялата широчина на пътя. Христо Гюров от Областното пътно управление в Бургас обясни, че гърбиците ще бъдат поставени при пешеходните пътеки в района на училището в Крушевец. По думите му ще бъде изготвен проект по най-бързия начин. Той ще бъде одобрен от Пътното управление и от сектор „Пътна полиция". Едва след това ще започне изпълнението му.

От своя страна кметът на селото Иван Иванов коментира, че автомобилите преминават през населеното място с висока скорост, но законови пречки не са позволявали досега да бъдат поставени изкуствени неравности. Той призна, че това е трябвало да се случи отдавна.

Майката на убитата Красимира - Нонка Кънева е категорична, че мерките за безопасност за закъснели, но изрази надежда да помогнат да се избегне друга трагедия на пътя.

Тепърва ще се уточнява кой и в какъв срок трябва да изгради ограничителите на скоростта на пътя в Крушевец.