В следобедните часове се очаква засилен трафик от леки автомобили на изход на ГКПП - Калотина. За това предупреждават от „Гранична полиция". Причината са прибиращите се от почивка турци, живеещи в страни от Европейския съюз.

На граничните пунктове с Турция е завишен потокът от влизащи у нас леки автомобили, информират от „Граничната полиция". Интензивно работят всички 10 платна на вход на ГКПП-Капитан Андреево. Чакащи коли няма. Пътуващите са предимно турски граждани.

За да бъде избегнато изчакване за преминаване през ГКПП-Калотина, граничарите препоръчват на пътуващите към Сърбия да използват и останалите пунктове на тази граница - Брегово, Връшка чука, Стрезимировци и Олтоманци.

По данни на „Гранична полиция" трафикът на пунктовете с Гърция е нормален. Интензивно е движението на ГКПП - Кулата в двете посоки и на ГКПП - Маказа на изход.

Времето за преминаване през ГКПП - Дунав мост Русе - Гюргево отнема между 30 и 60 минути. Причината е продължаващият ремонт на моста от румънска страна, поясняват от „Гранична полиция".