Пияни мъже са разбили вратата на реанимацията на УМБАЛ "Д-р Г. Странски"-Плевен тази нощ и са нанесли побой на медицинския екип.

Потърпевши от побоя са дежурният лекар д-р Славейко Богданов, две медицински сестри и една санитарка.

Шестима млади мъже и една жена във видимо нетрезво състояние са влезли в Университетската болница около 00:30 ч. тази нощ, информира сайтът Pleven Live.

Те пиели и пушели пред вратата на реанимацията и се държали агресивно и арогантно. Една от дежурните медицински сестри ги попитала какво желаят, а те отговорили, че са близки на 24-годишната млада жена с пневмония от Тетевен, за чиито живот екипът на проф. Радко Радев се бори пореден ден.

Медицинската сестра отбелязала, че реанимация е затворено отделение и отказала на посетителите среща с тяхната близка.

Пияните започват да удрят с юмруци вратата на реанимацията. Пияните мъже разбиват с ритници вратата и чупят стъкло на реанимацията.

Нахлуват вътре с ругатни и започват да нанасят побой на целия медицински персонал.

Доц. Стойков коментира, че според него в реанимацията десетки пациенти са на границата между живота и смъртта и персоналът полага неимоверни усилия да ги върне към живот, затова не се допускат външни хора. Подобни скандали и побоища са абсолютно недопустими и от морална, и от човешка, и от здравна гледна точка, е категоричен той.