В лъжа и фалшифициране уличи Станишев опозицията.

Това стана, след като опозиционните представители Петър Москов, Лъчезар Иванов, Иван Колчаков и Цветан Цветанов донесоха всичките 1 053 000 подписани „Заповеди за уволнение на правителството" на днешното заседание на кабинета.

Те настояха премиерът Сергей Станишев лично да слезе при тях във фоайето на сградата на МС и да приеме заповедта за уволнение.

Според тях това е тест за премиера и ако той не го издържи сам трябва да си отиде в „недемократичното минало".

Малко по-късно премиерът Сергей Станишев лично слезе да разговаря с опозиционните представители.
Той прие символично една от над седемстотинте папки с подписи и призова представителите на десницата да дадат подписите за проверка.

Не е европейско да се лъже. Така премиерът по-късно коментира връчената му папка с подписани заповеди за уволнение.

Този коментар Станишев вмъкна по време на специалната пресконференция в Гранитната зала по темата за световната финансова криза и опасностите за България.
Станишев бе донесъл папката и уличи опозицията във фалшифициране.

Той на няколко пъти наблегна, че това е произволно избрана папка от всички донесени му от опозиционните представители.

Какво виждаме обаче тук, комантира Станишев - повтарящи се имена, написани с различен почерк, различни имена с еднакъв почерк, инициали вместо подписи, чиито букви нямат нищо общо с името отгоре...

Кой, каквото сам си направи, никой не може да му направи, обобщи стореното от опозицията премиерът.

Поне да си бяха направили труда да проверят какво ми дават, заяви още Станишев и заключи, че това е нескопосано свършена работа, което е обидно за хората, подкрепили подписката.

Всички папки в момента са в прозрачна урна на площад „Независимост" пред сградата на НС, където ще останат още 7 дни.
„Ако има воля да понесе и да изведе като приоритет националната политика на страната ни, смятам, че той (премиерът) трябва да се съобрази и да подаде оставка".

Това сутринта каза председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов малко след като излезе от МС.
Той подчерта, че това е само първата част от кампанията „Аз съм европеец", но не даде категорична позиция, че тази зима ще има общонационални протести.

Цветанов сподели, че ако подписката беше продължила по-дълго, в момента щяха да са събрани „в пъти повече" подписи.
Той изрази надежда тази заповед за уволнение да бъде разгледана на днешното заседание на кабинета, което започна точно в 10 ч. тази сутрин.

Припомняме, от опозицията бяха приготвили 500 хиляди "заповеди", които се подписваха в продължение на три седмици през септември на 20 пункта в страната.