Белгийското издание DH.be публикува снимка, за която се предполага, че е на терористката-смъртница, която е привела в действие закрепения към тялото й взрив в хода на полицейската спецоперация в парижкото предградие "Сен Дени", съобщи lifenews.ru.

Името й е Хасна Аитбулехен. Тя е братовчедка на подозирания в организация на парижките терористични актове от 13 ноември Абделхамид Абауд.

26-годишната французойка от марокански произход Аитбулахен е родена в Париж, работила е в строителния бизнес и до 2012 година, по данни на The Guardian, е била под контрола на спецслужбите.

След това наблюдението над нея е снето, доколкото тя не е  замесена в антиправителствена или в друга престъпна дейност. Освен това, правоохранителните органи нямаха данни за нейните тесни контакти с братовчед й, 27-годишния Абделхамид Абауд, който се смята за организатор на серия от терористични актове във френската столица.

Службите за сигурност в Брюксел организираха шест акции. Още...

Съобщава се, че минути преди да се самовзриви Хасна Аитбулахен е позвънила, за да предупреди свои съучастници. Част от тях са задържани в резултат на спецоперация, а двама са убити.

В навечерието на парижкото предградие "Сен-Дени" полицайте са извършили спецоперация по задържане на съучастници към организирането на терористични актове.

По предварителни данни са убити двама терористи, седем са задържани. Парижките медии са потвърдили, че спецоперацията на полицаите в центъра на Сен Дени е целяла задържане на предполагаемия организатор на атентатите в Париж от 13 ноември т.г. Абделхамид Абауд.