Легендата на българския футбол Христо Стоичков може да се окаже депутат от ГЕРБ в следващото Народно събрание, пише в днешния си брой в. "Труд".

Източници на изданието разкриха, че от партията на столичния кмет Бойко Борисов упорито ухажват Камата за мажоритарен кандидат на парламентарните избори. Засега обаче модерният ляв не е дал отговор дали ще приеме да избяга от полето на футбола, за да излезе на хлъзгавия терен на политиката.

Вчера пред "Труд" Христо Стоичков нито отрече, нито потвърди новината: "Да, говорил съм си и с Бойко Борисов, говорил съм си и с президента Георги Първанов, и с Надежда Михайлова, с Желю Желев, с Петър Стоянов, с Даниел Вълчев и с всички мои приятели от политиката. Но за какво, си е моя работа", каза той.

Упорит слух, че президентът (1997-2001 ) Петър Стоянов ще е мажоритарен кандидат на СДС, подкрепен от ГЕРБ в Пловдив, вчера бе категорично отречен от шефа на партията Цветан Цветанов. "Такава възможност изобщо не е била коментирана при нас, няма и да бъде обсъждана", отсече той.

Със сигурност като кандидат-депутат за 41-вото НС в предстоящата кампания за националния парламент обаче ще видим актрисата Искра Радева, която е сред учредителите на ГЕРБ.

След като стана ясно, че шефът на "Пайнер" Митко Димитров ще е мажоритарен кандидат на ГЕРБ в Хасково, вчера сайтът "Всеки ден" писа, че фолкпевецът Милко Калайджиев е готов да играе за същата политическа сила. "Дядо ми е бил от БКП, баща ми също. Мога да бъда полезен с моя опит и моята популярност", обясни интереса си към политиката звездата от "ВИП брадър".