Брат и сестра са задържани за убийството на 46-годишен мъж, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Снощи, в землището на с. Грамаде, екип от огнеборци открил в опожарен автомобил безжизненото тяло на мъж.

Mъжът не е починал от възникналия пожар, а от огнестрелна рана в слепоочието. Следите сочели, че след престъплението той бил качен в колата, която в последствие била подпалена.

Жертвата е 46-годишен жител на Дупница, а лекият автомобил „Фолксваген Голф" е ползван от него.

Полицията е разкрила извършителите - 24-годишният Н.В. и сестра му З.А. ( 21 г.). Според показания на много свидетели, същата вечер тримата имали среща, качили се в колата и се отправили в неизвестна посока. По първоначални данни, в района на землището на с. Палатово, двамата роднини се нахвърлили на жертвата си. Престъплението е извършено с преработен газов пистолет.

После те изхвърлили оръжието, качили безжизненото тяло в голфа, на черен път на територията на с. Грамаде опожарили автомобила и се прибрали по домовете си.

При проведените процесуално-следствени действия е открито оръжието, с което е нанесен фаталният изстрел. Н.В. и З.А. са задържани с полицейска заповед в рамките на 24 часа в РУП-Дупница. По думите им мотивът за извършеното престъпление бил, че мъжът продължавал да притеснява младата дама, независимо, че двамата били прекратили взаимоотношенията си преди година.

По случая е образувано дознание, работата по документирането му продължава под ръководството на наблюдаващ прокурор. С постановление на прокуратурата на двамата е наложена постоянна мярка за неотклонение в рамките на 72 часа.