Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски посети жп гара Стряма където по-рано днес дерайлира пътнически влак.

Той се запозна със ситуацията на място и разпореди проверка на случая, както и незабавно вземане на предпазни мерки за недопускането на други произшествия.

Министър Московски нареди във всички райони с усложнена метеорологична обстановка влаковете да се движат с намалена скорост, за да бъдат избегнати предпоставки за инциденти.

Вследствие на обилните валежи е прекъснато движението на влаковете в няколко железопътни участъка в страната. Аварийните екипи и специализирана техника на Национална компания „Железопътна инфраструктура" са по проблемните места и към момента успяха да възстановят движението в повечето участъци.
Това са Благоевград - Симитли, Харманли - Любимец, Дяково - Дупница, Велинград - Цветино, Свиленград - Любимец, Антон - Копривщица, Владая - Горна баня, Земен - Александър Димитров, Видбол - Срацимир, Храбърско - Разменна и Плачковци - Кръстец.

Към момента все още е прекъснато движението в междугарията Дългопол - Комунари, поради наводнен железен път и паднала земна маса и Комунари - Смядово, поради липса на напрежение в контактната мрежа.