В продължение на години bTV Media Group винаги е била изряден платец към Музикаутор. В момента имаме задължения към организацията, тъй като сме финансово потърпевши от забавянето на плащанията от страна на наши контрагенти.

Тази позиция обяви бТВ след като по-рано днес от Музикаутор - сдружение за колективни авторски права обяви, че бТВ им дължи 2,5 млн. лв. за авторски права за музика в излъчваните от телевизията филми и продукции. Медията не е плащала над 2 години, въпреки действащия договор, в който ясно е записано, че съгласно закона бТВ трябва да превежда на сдружението за колективно управление на авторските права съответните отчисления.

Булсатком е най-големият длъжник на възнаграждения за права към медията, като задълженията, които е натрупал са повече от нашите спрямо Музикаутор, обяви още бТВ в съобщение.

Очакваме в най-кратки срокове доставчикът да изплати задълженията си към bTV, а веднага след това ще погасим дължимите суми към Музикаутор, се казва в съобщението на bTV Media Group.