Съдебната система е основният проблем на бизнеса.
Тази позиция изрази премиерът Бойко Борисов пред форума на Предприемачи ГЕРБ.  Той обясни на бизнеса ситуацията в страната по различни актуални теми.

Друг важен проблем пред бизнеса била сивата икономика. Премиерът обаче е доволен: "Намерихме ваксата за справяне с нея." Бизнес не е всички да се наредят за обществени поръчки и да кажат "ние сме големи бизнесмени", обясни премиерът.

Борисов похвали вицепремиера Томислав Дончев за работата му, тъй като България е в първата десетка на най-малко грешки в обществените поръчки.

Оценката на Борисов е, че сега депутатите се отнасят популистки по някои теми и били на път да объркат банковата система. Страшното щяло да се случи, ако кабинетът нямал нюх бързо да промени закона за КТБ и там да влязат синдици, каза Борисов.

Разпределянето на активите на КТБ застрашава националната сигурност, призна Цветан Цветанов.                                  Още...

Министър-председателят разкритикува инициативите на социалистката Мая Манолова за частните съдебни изпълнители. Не се  подвеждайте по Мая Манолова, посъветва той. Това е най-лесният начин да върнете мутренските години, убеден е Борисов и настоя, че има добри правила, които е добре да се запазят, настоя премиерът.

Към март месец кабинетът имал 145 милиона лева излишък. Не се канете да ги харчим, предупреди Бойко Борисов. Трябва да запълним дупката в бюджета, попари той надеждите за развързване на кесията. Повсеместно, няма схема от живота, където да не е имало злоупотреби, както обясни той. Затова той изпратил "бригади от данъчни, митничари, прокурори".

Огромни пари започнаха да излизат от всяка една сфера, изрази доволството си Бойко Борисов и се закани да свали дефицита на 2,8%. Не се подвеждайте по Румъния, ние трябва да гледаме какво е в Германия, в Холандия, изтъкна той, визирайки показните арести на политици. Сега имаме нужда от малко почивка, смята Бойко Борисов.

Премиерът отново се похвали с пуснатите еврофондове.

Проектът за газопровод "Южен поток" щеше да стане, коментира Борисов: "Неговият малшанс беше , че попадна на кабинета на Орешарски, на тези лакомници, които решиха по един брутален начин да излъжат и руснаците, и европейците." "И едните, и другите не са лесни за лъгане", каза още министър-председателя.

Не сме направили нищо, за което да се чувстваме виновни, опитваме се да рехабилитираме всичко, което е разрушено, обясни още Бойко Борисов. Той коментира , че целта на враговете на ГЕРБ била партията да я няма. По думите му се били опитали да ги "сложат на дръвника".

Бойко Борисов заръча на предприемачите да изберат за свой лидер жена. Той отново каза, че ГЕРБ може да излъчи жена президент и тъй като все начело на структурите на партията заставали жени, трябвало да има възможност за смяна на пола. "За да имаме и ние някакъв шанс", изтъкна Борисов.

Той поясни, че всичко това е казал, за да има какво да се пише една седмица, да го анализират някакви интелектуалци.
Той раздаде и заръки на своите хора: Лили да си облича лилавото якенце и да отива на Тракия. Данче, бързо на Искъра, Горанов, ти отивай да смяташ, разпореди още министър-председателят.

За годините, в които ГЕРБ се утвърди като управляваща, като партия номер едно в многопартийната система, всички наши подразделение имате основно място за това партията да се утвърди като побеждаваща на всички видове избори, подчерта и парламентарният шеф Цецка Цачева. Така ще е и на предстоящите местни изброи, според нея. Тя обеща управлението да премахне административните пречки пред предприемачите, които са основен работодател. Цел номер едно пред ГЕРБ е спечелване на местните избори през октомври тази година, увери Цецка Цачева.

Основният акцент в работата на ГЕРБ, според Цветан Цветанов пък, е създаването на добри бизнес условия и създаване на нови работни места. Средният и малък бизнес разчита и на това, което предлага европейската солидарност, заяви заместник-председателят на партията. Той заръча на предприемачи ГЕРБ да засилят връзката с неправителствения сектор.  Новото ръководство на структурата трябвало да обиколи цялата страна за регионални среши. Това е силата на ГЕРБ, когато има изградени своите структури по места, увери Цветан Цветанов.  Трябвало да се популяризират идеите на партията.

Цветанов заръча на структурите да се обърнат към всички, които могат да бъдат потенциален партньор на партията на местния вот. Партията трябва да бъде гръбнакът за укрепването на държавността, иска Цветанов. Това е армията от достойни българи, които се борят за това България да намери своето признание, обърна се той към премиерът. Заедно можем да бъдем по-силни, отколкото всеки един по отделно, смята заместникът на Борисов в партията.

На крака и с аплаузи бяха посрещнати премиерът Бойко Борисов, заместникът му в партията Цветан Цветанов, председателят на НС Цецка Цачева, кметът на София  Йорданка Фандъкова и кметът на Бургас Димитър Николов. Министрите на ГЕРБ в кабинета Борисов 2 също уважиха общото събрание на Предприемачи ГЕРБ, кметове на партията и народни представители.