За съжаление отбелязваме известни влошавания на състоянието на детето, пострадало в инцидента на бул. „Цариградско шосе". Това каза д-р Михаил Карафезов, медицински директор на УМБАЛ „Света Анна", предадоха Нова телевизия и "Фокус".

През последното денонощие получи повече от 4 литра кръв и кръвни продукти. Настъпва известно смущение на кръвосъсирването. Това наложи да се прави консултация през нощта с нашите хематолози. Включиха се допълнителни препарати. Детето беше допълнително затоплено. В момента е овладяно кървенето. Продължава да е тежко състоянието. Продължава наблюдението", обясни д-р Карафезов.

Има достатъчно кръв и кръвни продукти. Тук става въпрос за смущение в кръвосъсирването. Днес и утре ще бъдат най-критичните дни. Майката е в стабилно състояние. Там нямаме проблеми", каза още д-р Карафезов.

Припомняме, таксиметров автомобил се вряза в хората, чакащи на автобусна спирка на столичния булевард „Цариградско шосе".  Инцидентът станал в района на „The Mall", в посоката към центъра.

При инцидента пострадаха 12 души, които бяха настанени в различни болнични заведения в столицата. От тях - двама възрастни и дете на 6 години, бяха с опасност за живота, съобщиха от МВР.