Русия ще признае изборите за Върховната Рада на Украйна, които ще се състоят в близко време (на 26 октомври, б.р.). Това заявил пред журналисти Сергей Иванов, шеф на администрацията на президента Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

Ще ги признаем, не се безпокойте", казал той в отговор на въпрос. „Ние искаме Украйна да влезе в някакво нормално цивилизационно русло, за да не бъде враждебна към руската държава", подчертал Иванов.

Началникът на президентската администрация също така изразил надеждата си за това, че изборите в самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики, насрочени за 2 ноември, ще допринесат за стабилизацията на ситуацията в Украйна.

„Тези избори трябва да се проведат, по мое мнение, защото тези нови образувания или територии - както искате ги наречете - те трябва да имат някакви избрани ръководители, избрани от хората, които живеят в тези области. Според мен това е напълно естествено", коментирал още Иванов.

„Може би след това ще започне някакъв процес на свързване и връщането на обстановката в Украйна в някакво нормално русло", подчертай той.