На 13 години и 4 месеца затвор беше осъден 28-годишният Валентин Тодоров от Ковачевци за жестокото убийство на Йордан Йорданов. Подсъдимият е признал вината си и поиска съкратено съдебно следствие. 

Припомняме, Йордан бе умъртвен по особено жесток и мъчителен начин на 31 януари т.г., в къщата, където заедно с близките си живеел Валентин. Той е бил многократно удрян с юмруци, ритан по главата и тялото, а после удрян с нож, тесла, брадва и крак от счупена маса, докато не спрял да диша. Пребитият починал от отворена черепно-мозъчна травма и кръвозагуба. Жертвата и убиецът били приятели.

Във фаталния ден те се срещнали, ходили заедно до Перник, а вечерта поседнали на чашка в дома на Валентин. Докато се черпели, помежду им избухнал спор, който прераснал в конфликт.

Валентин се нахвърлил върху Йордан и го засипал с удари, докато не го умъртвил пред очите на близките си. В пледоарията пред съда адвокатът на подсъдимия, Борислав Попов, заяви, че когато започнал да нанася ударите, Валентин бил убеден, че жертвата е изнасилила майка му и жената, с която живеел. Това негово убеждение, което не отговаряло на истината, както и голямото количество изпит алкохол - 3.94 промила, отключило яростта му.

Убийството, което е едно от най-жестоките в Пернишко, е извършено по време на изпитателния срок за присъда за кражба от 2011 година.

Тогава Валентин бил наказан с 4 месеца условно. Сега и тази присъда ще бъде приведена в изпълнение. Магистратите постановиха също убиецът да плати по 80 0000 лева кръвнина  на родителите на убития Йордан.