Автомагистрала "Люлин" може да остане без акт 16, ако турската фирма „Мапа Дженгиз" не възстанови нанесените поражения на инфраструктурата в Перник.

Това заяви по време на пресконференция кметът на Перник Росица Янакиева.

Припомняме, Акт 16 е разрешение за ползване, като това е завършващият акт за всяко строителство, удостоверяващ, че обектът, за който се отнася, е годен да бъде въведен в експлоатация.

Тя подчерта, че почти нищо не се прави в срок. „Все още не са изкърпени повредените от камионите улици, не са издължени всички пари за депониране на пръст към общината. Имаме забележки и по отводняването на пътен възел Даскалово", допълни Янакиева.

Според нея е възможно заради лошото време строителите да получат отсрочка. Общината е настояла за пълно преасфалтиране на пътя Суходол - Перник, но споразумение с „Мапа Дженгиз" не е постигнато. Преговорите забуксували и за отсечката от улица „Владайско въстание", която строителите ползвали.

Община Перник ще настоява турският консорциум да върне коритото на река Рударщица на старото му място, защото сега водоема преминавал през терен отреден за общинска улица.