Правехме двойни джобове, когато ходехме на практика в предприятието „Родопа" и криехме салами в тях. Това заяви земеделският министър Мирослав Найденов при откриването на новата учебна година в ПГ по ветеринарна медицина „Проф. д-р Димитър Димов" в Ловеч.

Той обясни, че по негово време в тази гимназия много са спортували и препоръча на учениците да отделят повече време за спорт, подарявайки им спортни топки. Училищното ръководство, от своя страна, му поднесе подарък - картина, изобразяваща пейзаж от Ловеч.

Найденов подчерта, че тази гимназия няма да бъде закрита, защото страната има нужда от ветеринарни специалисти.

Един ден ще се гордеете, че сте завършили тази гимназия. Ветеринарният лекар е една от най-желаните професии за малчуганите, защото като малки децата обичат да си играят с животните. Тази гимназия е първата стъпка в професионално отношение, каза още министър Найденов. 

Той допълни, че в момента в страната няма такова животновъдство, каквото е имало по времето, когато той е бил ученик и с това си обяснява малкия брой на възпитаниците на това училище.

Тази година в него ще се обучават 145 възпитаници.

Министър Найденов закъсня за откриването на учебната година с 10 минути, при което учениците започнаха да се майтапят, че ще му вземат 1/3 за закъснение.

Директорът на училището Гечо Гечев обяви, че министър Найденов е завършил гимназията с пълен отличен. Земеделският министър се пошегува, че е завършил с пълно отличие, но с намалено поведение.

Гечев показа и личния картон на министъра, от който се вижда, че му е намалено поведението заради неучастие в маршовата стъпка и непристойно поведение.