Когато фактите говорят и СРС-тата си мълчат. Дълбоко вярвам в честните магистрати и истината рано или късно излиза наяве. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Двореца на спорта и културата във Варна, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Така той коментира съобщението, че прокуратурата е установила вина на бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, което бившият вътрешен министър коментира лаконично днес по-рано.

Борисов отново повтори, че според него другите партии не са готови и не искат да управляват и "предсказа" какво би се случило, ако не ГЕРБ, а те вземат властта след изборите.

 „Фактът, че не искат и ние да участваме в тяхното „преброяване" означава, че се търси сценарий да не признаят изборите. Като не признаят изборите, ще има нови три месеца, ще дойде зимата. Всеки ден ще има скандали, ще ни подслушват, ще приказват какво ли не, но процентите пак ще са тези и след следващи избори. Затова съм угрижен. А не заради бързите действия на прокуратурата. Тях ги аплодирам, защото ще се върнат и на „Галерия", където имаше доказано подслушване на журналисти, и на „Лияни". Така че да не злорадстват. - предупреди лидерът на ГЕРБ.

През събралите се във Варна бившият премиер отново изреди постиженията на управлението си и припомни "своята социология" - пълните зали по време на предизборните събития на ГЕРБ, в сравнение с тези на БСП.

"Станишев във Варна доколкото знам е бил в зала с 1000 места. В тази зала сега има 5000 души. При Станишев 1000, при нас 5000. Факт! И никой не може да го обори", посочи Борисов.

Борисов засегна конкретно и Варна в изказването си и припомни какво е заварило неговото управление и какво е направило за града. Така той още веднъж удари предишните правителства и обвързаните с тях "олигарси" и изтъкна напредъка за Варна при ГЕРБ.

 "Модерно е да говорят за олигарси. Варна е добра възможност да видиш как са се въртели правителствата, като гледаш курортните комплекси, червено правителство - червени комплекси, синьо правителство - сини комплекси. При Костов са строени сините комплекси, при управленията на БСП - червените. И между тях един забравен Спортпалас, който ние ремонтирахме. Намерили са време да продадат комплексите, но инфраструктурата не са направили", припомни Борисов.

Пред жителите на Варна той припомни още, че в града десетилетия наред се докарваха изотопи за лечение на ракови клетки от Чехия и Унгария, които се разпадаха наполовина по пътя и струваха милиони всяка година. „Сега във Варна има централа, която прави изотопи. Това в половин Европа го няма. Имам лична заслуга за това, защото взехме решение и отпуснахме пари да го осигурим тук", подчерта Бойко Борисов.

БГНЕС съобщи, че полицията е арестувала без видими причини младеж, дошъл с още десетки варненци на протест пред залата. Действията на служителите на реда са били посрещнати от останалите с викове "Легитимирайте се", "Цецо в затвора" и "УУУ, убийци". Младо момиче попитало полицаите: "Кой Ви плаща заплата, защо го блъскате. Това са вашите шефове".