Трупът на бившия член на бригадата за "мокри поръчки" Златко Кавалджиев бил изровен на съдебно заседание в гробището на Аврен.

При ексхумацията се видяло, че в найлоновия чувал, в който били напъхани костите на жертвата, липсва черепът, но има една тазова кост в повече, информира ВарнаУтре.бг

Изравянето на тялото на убития през май 2008 г. мъж било продиктувано от някои обяснения в самопризнанията на Недялко Димитров - Момата. Хасковлията е подсъдим пред Варненския окръжен съд заедно със Стоян Петров - Килъра за ликвидирането на Кавалджиев. Според обвинението двамата са умъртвили Златко, но не е ясно кой точно е дръпнал спусъка.

Момата разказал, че той е гръмнал Кавалджиев в слепоочието. Част от разказа му обаче не съвпадал с останалите доказателства по делото, включително и съдебно-медицинската експертиза. В нея пък нямало ясно посочена причина за смъртта.

За патоанатомите било почти невъзможно да направят каквото и да било категорично заключение, понеже след като трупът бил изровен през януари 2009 г. в землището на с. Приселци, се намирал в силна степен на разложение. Освен това кучета наръфали цялото тяло, а главата била отделена от тялото.

Заради неяснотите около смъртта на Златко било разпоредено извършване на нова съдебно-медицинска експертиза. Тялото било ексхумирано от гробищата на родното село на Кавалджиев - Аврен.

Всички присъстващи били потресени, когато видели, че черепът липсва от чувала с кости, но пък има още един таз.

Магистратите ще назначат и ДНК-изследване на тазовата кост, за да се види чия е тя.

На ексхумацията на трупа присъства само Момата, тъй като Килъра е в неизвестност от началото на май тази година. Той бе пуснат от ареста с мярка "парична гаранция" заради добро поведение по време на разследването и към момента е обявен за общодържавно издирване. 

Килъра и Момата ги свърза и още едно убийство на техен приятел от бригадата за "мокри поръчки" - Манол Хаджиев - Индианеца, с когото Килъра поел поръчката по ликвидирането на шефа на "Гранити" Стоян Стоянов.