Бившият агент на руските тайни служби Александър Литвиненко, който почина в Лондон след отравяне с радиоактивния елемнт полоний 210, можело да се бил отровил сам.

Това оповести Андрей Луговой, депутат в руския парламент и също бивш агент на руските тайни служби, цитиран от РИА Новости.

Припомняме, той беше обвинен от британските власти за убийството на Литвиненко.

„Една от най-правдоподобните теории е тази, че Литвиненко не е работил безопасно с полоний, който е пренасял. Литвиненко беше авантюрист и винаги се е стремял да живее по опасен начин.                                                                                              Трябва да се вземе предвид и неговата омраза спрямо представителите на руските тайните служби... накратко към всички руснаци, заяви Луговой

Преди време бившият агент на руските тайни служби и настоящ депутат твърдеше, че убийството е извършено от британските агенти, за да могат след това да натопят Кремъл.

Александър Литвиненко почина през ноември 2006 г. в лондонска болница в следствие на отравяне с радиоактивния елемент полоний 210.

За виновник за смъртта си, той посочи тогавашния руски президент Владимир Путин и своя бивш работодател - КГБ.

Москва отказа да предаде на Лондон Луговой, който бе обвинен за убийството.

На последните избори той беше избран за депутат от националистическата Либералнодемократическа партия, така че в момента има имунитет.

Според информации излезли в английските медии, убийството на Литвиненко е било поръчано направо от Кремъл.