Премиерът Бойко Борисов се хвана за главата, след като дойде ред и на Мая Манолова да му зададе въпрос по време на парламентарния контрол. По-рано той бе подложен на кръстосан разпит от червената депутатка Корнелия Нинова.

Колега Станишев, ако можете да ми ги разпределяте една по една, обърна се Борисов към лидера на БСП. Това е много силен психологически натиск, оплака се той.

По-голям конфликт на интереси е аз да оглавя предизборния щаб на ГЕРБ. Сега, когато Цветанов оглавява щаба, всяко негово действие ще бъде наблюдавано под лупа.

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос на Мая Манолова относно съвместяването на държавни функции и партийни позиции на предстоящите избори от вътрешния министър Цветан Цветанов.

Недопустимо е министърът на вътрешните работи според нея да оглавява предизборен щаб, защото това е конфликт на интереси.

МВР е едно от ведомствата, които трябва да гарантират законността на изборите, категорична бе Манолова.Това, по думите й, е все едно съдия във футболен мач да бъде собственикът на единия отбор.

По-рано премиерът заподозря, че социалистката Корнелия Нинова има агент в МС, защото всеки път, когато издаде заповед в МС, Корнелия Нинова входирала питане до Борисов. Аз ще го науча кой е, закани се министър-председателят.

Днес Нинова пита премиерът как контролира изпълнението на решенията на кабинета. В отговор на това подозрение депутатката контрира, че е по-вероятно всеки път, когато тя отправи питане до премиера, той издавал заповед.

По-рано - преди парламентарния контрол, Борисов влезе в задочен сблъсък с БСП депутата Димчо Михалевски, който отправи остри критики към политиката на кабинета, която приоритизира строителството на магистрали.

Криза е, строим магистрали, доходите ще почакат, такава е максимата на кабинета според социалиста. По думите му българският народ изнемогва заради галопиращите цени.

Строителите на съвременна България са много и те не започват с днешното правителство, категоричен е Михалевски.

Трябва ли всички да се лишават заради магистрали, попита той. Колкото трябва да дадем за магистрали, 3,60 лева на месец от български пенсионер...

Защо изпълнителите използват пепел за основа на магистралите, продължи с въпросите Михалевски, като припомни, че проби от строителните материали са дадени в най-реномираните лаборатории у нас, които са потвърдили подозренията на социалистите.

Очаква ни магистрала върху пепел, категоричен е депутатът от БСП.

Той попита защо са различни цените на отделните лотове на АМ Тракия. Според Михалевски строителният министър трябва да поеме отговорност.

Не мускули и лъжи ни трябват днес, а толерантност, смята той. Българският народ заслужава хляб, а не пепел, подчерта Михалевски.

Мечтите и светлите ви блянове за магистрали ще ги изпълним ние. 20 години ви чакаме да построите една магистрала. С тези думи премиерът отговори на критиките на червените за строителството на магистрали, след което продължи с отговор на парламентарните въпроси.