Лидерът на „Атака" Волен Сидеров и заместникът му Десислав Чуколов съдят главния прокурор Сотир Цацаров, главния секретар на МВР Георги Костов, градския прокурор Христо Динев и говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова за съзнателно разпространени неверни позорни обстоятелства, с които ги злепоставят пред обществото, както и за приписване на престъпление по смисъла на Наказателния кодекс.

С тези си действия Цацаров, Костов, Динев и Арнаудова клеветели Сидеров и Чуколов и уронвали престижа им.

Припомняме, в петък срещу събота Волен Сидеров и Десислав Чуколов участваха в скандал в центъра на София. Двамата атакисти нападнали собствениците на магазин за цигари и алкохол с мотива, че продават контрабандни цигари и наркотици. Проверка на Икономическа полиция е установила, че контрабанда и забранена стока в клекшопа няма.

В понеделник главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на двамата народни представители от "Атака", като внесе в Народното събрание искане за давана не разрешение за възбуждане на наказателно преследване.

Също в понеделник "Атака" от своя страна започна процедура по импийчмънт на главния прокурор. "Атака" трябва да събере подписите на 1/4 от народните представители, с което да се поиска от президента на Република България Росен Плевнелиев да отстрани от длъжност главния прокурор Сотир Цацаров.