Тримата извършители на побоя в столичния квартал „Модерно предградие" са задържани от служители на Девето РУП.

Разследването започна на 2 октомври, след като група от около 20-30 цигани пребиха семейство. До сблъсъка се стигна, когато непълнолетно момче нахлу в къща на самотно живееща жена и нейни съседи направиха опит да го задържат. Циганчето обаче успя да избяга, а само минути се върна с подкрепление и въоръжение от камъни и дървени тояги. Част от дошлите цигани нападнаха и нанесоха жестоки удари на съседите, опитали се да помогнат на възрастната жена.

По случая бяха образувани две досъдебни производства, разпитани бяха множество лица. В районното полицейско управление бяха доведени четирима от групата - криминално проявени, сред които и 16-годишният, нахлул в къщата.

В хода на разследването криминалистите достигнали до основните участници в побоя, които нееднократно са търсени както на адресите им, така и на адресите на техни близки и познати.

На 4 октомври в с. Яна е задържана и 33-годишната Р.М., която е обвинена в „подбуждане на другиго към убийство." Жената е задържана за 72 часа.

Останалите трима арестанти - И.В. (42 г.) - Къдравия, И.М. (22 г.) - Шаката и 16-годишен, известен с прякора Гого, ще останат в ареста за 24 часа. От полицията поясниха, че са с богато криминално досие.