На 21 и 22 февруари в Камерна зала България, Фортисимо Фамилия ще представи историята на драматичното виолончело.

С нелеката задача да разкажат на децата за инструмента, чийто звук е най-близък до този на човешкия глас са се заели актрисата Стефания Колева и солистът Петър Кушлев.

С характерния си тембър, виолончелото е основен инструмент в бароковата музика и един от най-важните елементи на симфоничния оркестър.

Солист на "Приказки за виолончело" е челистът Петър Кушлев. По време на концерта музикантът обещава да покаже на публиката разнообразието от стилове, които покрива виолончелото - от барок до съвременна музика.

Той ще изсвири „Концерт за виолончело", написан от бащата на класическата симфония и струнния квартет Франц Хайдн. Зрителите ще чуят и „Лебеда" от Шарл Камий Сен-Санс и Концерт от Вивалди, а виолончелото ще засили още повече лиричността и душевността на произведенията.

Посетителите на концерта ще имат невероятната възможност да чуят и музика от любимия филм на малки и големи - „Карибски пирати", изсвирена на виолончело. Инструментът ще придаде още по-драматичен привкус на легендарния саундтрак от вечния филм.

Актрисата Стефания Колева се включва в "Приказки за виолончело", за да подкрепи Петър Кушлев в мисията да спечели децата за каузата на класическата музика.

Оркестърът на Софийска филхармония ще дирижира Найден Тодоров.