Близо пет часа преди мача ЦСКА - Левски органите на реда арестуваха и отведоха в столични полицейски управления 55 души, тръгнали рано-рано към Националния стадион.

На спирка в жк „Младост" служители на СДВР за закопчали 47 мъже. Малко по-късно пък в района на Орлов мост са задържани още трима души.

И двете групи носили в себе си забранени предмети и вещи - самоделни бомбички, факли, спрейове, дървени точилки, ножове, меч и мачете.

Около 13 часа в района на метростанция „Сердика" са задържани още петима мъже, носещи множество самоделни пиротехнически изделия.

По-късно, вече по време на самата футболна среща полицията предотврати сблъсък на Националния стадион.

Около 17.50 ч. по време на мача напрежението в публиката на стадиона ескалира, което наложи намеса на полицията. Фенове на Левски от сектор „Б" счупиха части от оградата и нахлуха на пистата, бесни след третия гол на червените. Други фенове от същия сектор чупиха и хвърляха седалки.

Със своевременната полицейска намеса и струпване на сериозни сили на пистата пред сектора беше предотвратено разрастването на безредиците. При възникналата ситуация са пострадали двама служители на полицията. Те са откарани в болнично заведение за оказване на медицинска помощ.

Общо 70 човека, в това число 55-те преди мача, са отведени в районните управления на СДВР. Един от тях преди влизане на стадиона се е държал грубо и арогантно, не е изпълнил полицейско разпореждане и е ударил служител на СДВР. По този случай е образувано досъдебно производство, материалите ще бъдат докладвани в Софийската градска прокуратура.