Засега няма данни за пострадали българи в Анкара. Това съобщи за БНР българският посланик в Турция Надежда Нейнски. Тя обясни, че все още няма информация за имената на жертвите от атентата.

Припомняме, десетки загинаха, а 126 пострадаха при атентат в турската столица. Според турските власти експлозията в Анкара е терористична атака и според разследването отговорен за акта е атентатор самоубиец.

Нейнски обясни, че като цяло не се усеща напрежение, поне в районите, в които тя е преминала. Атентатът е бил много тежък, много кървав, с много жертви и ранени, така че мястото е отцепено и в момента службите за сигурност вършат своята работа.

По-късно следобед се очаквало да се идентифицират жертвите и имената на ранените. В момента има заседание на правителството. Премиерът Давутоглу е събрал службите за сигурност, здравния министър и кмета на Анкара. Посланичката ни посочи, че се очаква скоро говорителят да излезе и да даде по-подробна информация.

По думите й, властите са доста пестеливи в коментарите. Според нея вероятно очакват да се направи пълният анализ на ситуацията и след това ще излязат с официални становища.