Отстраняването на ДПС от всички властови позиции остава най-важната задача на Патриотичния фронт. В подобна задача се зарече от парламентарната трибуна съпредседателят на „патриотите" Валери Симеонов в началото на новия парламентарен сезон.

От "Фронта" посветиха голяма част от декларацията си, за да очертаят успехите си до момента. „Безпрецедентен резултат с решаващото участие на ПФ беше и свързването на 180 подписа по законопроекта за промяна на Конституцията", се похвали Симеонов. Все пак „патриотите" очертаха и своите приоритети в работата си за следващите месеци.

„Естествено, че отстраняването на ДПС от всички властови позиции остава най-важната задача на ПФ, тъй като ние осъзнаваме, че разделянето на българското общество на етнически признак е най-голямата опасност за държавността", обясни патриотът.

И от "Фронта" обърнаха специално внимание на бежанската криза в Европа и я определиха като сериозно предизвикателство и за страната ни. „Необходимо е ускоряването на изграждането на защитното съоръжение по границата с Турция, като най-сериозна мярка срещу емигрантите.

Необходима е промяна на законодателството с цел увеличаване на санкциите срещу трафика на хора", убеден е Валери Симеонов. На старта на новата парламентарна сесия от фронта поискаха и насърчаването на икономиката ни, грижата за малките и средни предприятия, повече пари за МВР с цел по-успешна борба с миграционния поток и битовата престъпност, по-висок бюджет и на Министерство на културата за обогатяването на културно-историческото наследство.

Патриотичният фронт ще подкрепя и реформата в съдебната система", обеща Симеонов. „Да живее България", традиционно заключи декларацията съпредседателят на коалицията.