С решението си да даде преминаване и пребиваване на бойни самолети на САЩ в България кабинетът „Близнашки" вкарва България във война, заяви Волен Сидеров в свое съобщение до медиите.

Припомняме, в страната ни до 12 септември се провежда учение на български и американски изтребители.

„Дванадесет бойни самолета и 250 човека състав. Това е една ескадрила, която спокойно може да нападне някоя по-малка държавица да я превземе. В светлината на тези събития, които в момента стават в България, например, удължаването на пистата в Безмер. Например, това, че американските посланици и сенатори искат от българските премиери да включат България като плацдарм във войната срещу Русия, на територията на Украйна", посочва Сидеров.

По думите му това решение на Министерски съвет е под натиск на американското посолство и е част от въвличането на България във война.

Според лидера на „Атака" предишният кабинет е бил свален, защото е трябвало да изпълни няколко условия на американците, предадени от сенатор Маккейн. Това са: България да предостави всичките си военни летища на САЩ за извършване на военни, логистични и други действия във връзка с Украйна; второ, България да даде български войници, които да отидат да се бият в Украйна; трето, България да допусне ГМО.

Сидеров коментира и решенията на служебното правителство на Близнашки. Назначаването на Ваньо Танов не е предизвикало протести от „Протестна мрежа", защото „Протестна мрежа" е във властта, посочва националистът. За два месеца на власт кабинетът може да направи много золуми, особено ако няма медии да следят дейността му, заявява още Сидеров.

Той подчертава, че решенията, които взима кабинета Близнашки са опасни за българите. „Колко хора, обаче са осъзнати в този момент, ще се преброи на пети октомври. Събуждайте се от сън, имате само месец и половина. Уважаеми българи, събуждайте се, взимайте се в ръце, зове още лидерът на „Атака"