ФБР ще разследва "Нюз корпорейшън" за възможно подслушване на телефоните на жертви на атентатите от 11 септември, предаде АП.

В САЩ компанията на Мърдок притежава телевизионния оператор Фокс, вестниците "Уолстрийт джърнъл" и "Ню Йорк пост" и други медии.

Председателят на комисията за търговията в Сената на САЩ - демократът Джей Рокфелер заяви, че едно разследване на дейността на медийната компания на Рупърт Мърдок в САЩ би извадило на показ "криминални деяния".

Във вторник Джей Рокфелер беше поискал да бъде извършено разследване, за да се установи дали породилата скандала с подслушваните телефони във Великобритания медийна компания на Мърдок е прибягвала до подобни практики и в САЩ.

Правителството на Австралия също ще обмисли дали да преразгледа националните медийни закони и медийна регулация след скандала във Великобритания, предаде Ройтерс.

Припомняме, сътрудници на Мърдок бяха уличени в незаконно подслушване на популярни личности, сред които бившият премиер Гордън Браун и съпругата на принц Уилям Кейт Мидълтън. Вследствие на разразилия се скандал медийният магнат беше принуден да закрие News of the World.