29-годишният Методи Иванов - един от арестуваните българи в Унгария заради камиона-ковчег, е от Лом, но не се е връщал в града от няколко месеца.

Известен е на полицейските служби в Лом. Осъден е заради шофиране без книжка. Нарушил пробацията и избягал, за да не влезе в затвора. Бил е задържан и за дребни кражби.

Семейството му - съпруга и две момиченца на 8 и 10 години живеят в къща в квартал „Хумата". Последно съседите му от го виждали през май. Знаят, че Методи се занимава с внос на коли, съобщава Дарик.

Според германското издание "Шпигел" Методи е известен и на органите на реда в Германия. Там е обявен за издирване. Арестуван многократно за различни престъпления. Глобяван е за шофиране без книжка през 2013 година. Заподозрян е за въоръжен грабеж на бензиностанция в Бохум. Последно е засечен от полицаи край Хенгерсберг - провинция Бавария, през юли тази година. Служителите спрели за проверка бял бус „Ситроен", в който били натоварени 38 бежанци от Афганистан. Шофьорите тогава успели да избягат.