52 депутати от ДПС и БСП подават иск до Конституционния съд за обявяване за противоконституционна пенсионната реформа.

Мен ме интересува колко струва подписът на министър-председателя на България Бойко Борисов, заяви Любен Корнезов от БСП на брифинг в парламента и показа подписаното миналата година споразумение за пенсионната реформа.

Той прочете един от текстовете от споразумението, според който възрастта за пенсиониране на мъжете и жените нараства от 1 януари 2021 година.

Любен Корнезов изтъкна, че законопроектът за бюджета на ДОО за 2012 година е внесен с подписа на министър-председателя. След като той бе приет на първо четене, група депутати, начело с Красимир Велчев, председател на парламентарната група на ГЕРБ, извършват една законодателна шмекерия, категоричен бе социалистът.

Колко струва подписът на министър-председателя, попита социалистът, след което си отгорови: "Подписът на министър-председателя на Република България нищо не струва".

Припомняме, промяната на споразумението за пенсионната реформа стана с проект, внесен от няколко депутати от ГЕРБ

"Между двете четения се внесоха съществени промени, които изменят на практика целите на проекта", коментира и Хасан Адемов от ДПС.

"Управляващите от ГЕРБ стават все по-зависими от независимите народните представители, защото ветото на президента беше отхвърлено именно с техните гласове", допълни той.

Според Адемов важно е да се знае на каква цена е получена тази подкрепа. Възможността на ГЕРБ да генерира консенсусни решения е изчерпана и тя е подменена с еднолични авторитарни инцидентни предложения, категоричен бе депутатът от ДПС.