Снегът затрупа столицата и продължи да вали през целия ден.

Въпреки уверенията на Столична община, че навън се чисти, към 6:30 сутринта на бул. „България" имаше доста солидно количество сняг, да не говорим за по-малките улици.

Градският транспорт се движеше при зимни условия, но с изключителни затруднения. Най-сериозно бяха засегнати тролеите, които например по бул."Братя Бъкстон" буквално рият снега сами.

70 села в Югоизточна България остават без ток. Река Ропотамо заля пътя Созопол -  Приморско.
                          Още...

Фирмите, ангажирани със снегопочистването, са работили през цялата нощ и през деня продължаваха да работят с цялата си налична техника, увериха от Столична община.

По настояване на кмета на София Йорданка Фандъкова бе затворено движението за тежкотоварни автомобили по пътя Перник-София.

Затруднено бе движението при Черния кос поради аварирал ТИР, известни затруднения има и по пътя към Бояна.

Всички автомобили да са с вериги в област София. Товарните да са без ремаркета и полуремаркета. АПИ призовава водачите на МПС да не тръгват на път, ако това не им се налага.

Колите на градския транспорт се движеха с големи закъснения от най-малко 30 минути.

Заради затруднената обстановка три автобусни линии се движеха със скъсени маршрути. Това са автобуси 63, който се движи до „Беловодски път", 107 - до площад „Сред село" и автобус 44, който се движи до „Клисура - Банкя".

Кметът на Столична община е провел рано тази сутрин заседание на оперативния щаб, в което са взели участие и управителите на фирмите- оператори, ангажирани със снегопочистването на столицата.

Взето е решение фирмите да продължат работата си и след пиковия час.

След 10.00 ч. част от улиците в централната градска част бяха временно затваряни за движение с цел по-ефективно почистване. Първо за половин час беше затворен бул. "Ситняково". Към 12:30 стана ясно, че до подобни мерки повече няма да се прибягва.

Обстановката в столицата е усложнена. Трафикът е натоварен.

31 училища затворени в Силистренско.
Още...

Електроснабдяването и топлоподаването в столицата са нормални. Няма авариии по водопроводната и канализационна системи. Оперативният щаб е в непрекъсната връзка, както с фирмите ангажирани със снегопочистването, органите на пътна полиция , така и с комуналните фирми „Топлофикация" , „Софийска вода" и ЧЕЗ разпределение.

Натрупаната снежна покривка е около 20-25 см. На места са се образували навявания. Видимостта е затруднена.

Сняг вали почти в цялата страна, а дъжд в районите на Хасково и Бургас.
Магистралите "Хемус" и "Тракия" са заснежени и мокри, по усойните места и виадуктите със заледени пътни участъци, които се почистват и опесъчават.

6 общини в страната обявиха бедствено положение. Това са силистренските Тутракан, Ситово и Алфатар, както и русенската Иваново. Бедствено положение е обявено и в общините Исперих и Самуил. 157 населени места са без ток.

Поради мъгла е намалена видимостта до 50м. в района на Стара Загора и с. Ягода.

Към 8,00 часа тази сутрин без електроснабдяване са били селата Старозагорски минерални бани, Лозен, Сладък кладенец, Елхово, Арнаутито, Остра могила, Ловец, Казанка, Сулица, Михайлово, Воденичарово, Борово и др. , съобщиха от община Стара Загора.

При изключителни затруднения и със закъснение се движат колите на фирма „Тролейбусни превози". Без електричество е и Трето основно училище в Стара Загора.Сняг вали почти навсякъде в страната.

Закъсали автомобили в участъка Русе-Разград са получили помощ от Гражданска защита през нощта. Изтеглени са три ТИР-а, два автобуса и шест леки коли. Оказана е помощ и на семейство в лек автомобил, също пътуващо за Русе.

Населени места без ток има и в област Пловдив, Смолян и Разград.

От снощи е затворен пътят Русе-Разград. На територията на област Русе са затворени пътищата Русе-Мечка и Сливо поле-Черешово.